Vrijetijdsbesteding Nederlanders

Vrijetijdsbesteding Nederlanders

Vrijetijdsbesteding Nederlanders Sociëteit De Harmonie Winschoten

Hoe Nederlanders hun vrije tijd benutten is voor marketingafdelingen essentiële informatie. De mogelijkheden, beperkingen en interesses van consumenten die uit deze vrijetijdsbesteding af te leiden zijn, bepalen namelijk in grote mate welke producten of diensten zij afnemen.

Eén van de conclusies uit onderzoek is dat Nederlanders hun vrije tijd in het afgelopen decennium niet anders zijn gaan besteden. De tijd die zij gemiddeld besteden aan sporten (één uur en 45 minuten per week), sociale contacten (acht uur per week) en televisiekijken (twee uur per dag) is niet drastisch veranderd. Wel zijn er grote verschillen tussen mogelijke doelgroepen. Zo zijn vrouwen gemiddeld negen uur per week meer bezig met zorgtaken en het huishouden dan mannen, en besteden hoger opgeleiden wekelijks ruim vijf uur meer aan vrijetijdsactiviteiten dan lager opgeleiden.

We hebben het altijd druk. Verplichtingen hier, afspraken daar. We leggen de lat hoog en vergen veel van onszelf. Maar helaas zijn we geen super men and women en bezitten we geen speciale krachten die ons moeiteloos overal doorheen helpen. Wat ons wél door drukke tijden heen kan helpen zijn momenten van rust en ontspanning.

Onze dagen zijn van begin tot eind gevuld. Met werk, afspraken, etentjes, sportlessen, familiebezoeken en meer. We hebben amper tijd voor rust en ontspanning, zeggen we. Maar dat is een veelgemaakte fout. De kunst is om hier tijd voor te maken. Het kost misschien wat moeite, maar wie zorgt voor voldoende ontspanning in zijn leven plukt daar de vruchten van.

Hoe doe je dat?

Ontspanning wordt gezien als het tot rust komen van lichaam en geest. Hoe je dat doet, is voor iedereen verschillend. De een vindt het fijn om actief bezig te zijn, bijvoorbeeld door in de tuin te werken of te wandelen in het bos. De ander wordt relaxed door een bad te nemen, aan yoga te doen of te mediteren. Het is gewoon even zoeken naar wat voor jou werkt.

Sociëteit De Harmonie heeft ook een probaat middel voor u, namelijk:
- Biljarten. Lees hierover meer...
- Klaverjassen.Lees hierover meer...

Wij ontmoeten u graag voor een bezichtiging en om te vertellen wat de mogelijkheden zijn bij ons.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.