Klaverjassen

Klaverjassen - Sociëteit De Harmonie Winschoten

Klaverjassen is een gezelschapsspel dat in de Harmonie wel in competitieverband plaats vindt, maar nooit met het zogenaamde ‘mes op tafel’!

De frequentie is om de veertien dagen een klaverjasbijeenkomst in een daarvoor ingerichte zaal van Sociëteit De Harmonie. Op de achtergrond een zacht muziekje en tijdens het spel heb je de mogelijkheid een consumptie te bestellen, die dan bij je aan tafel wordt bezorgd. Service alom!
De variant die wij spelen is ‘Amsterdams’, dat wil zeggen dat je van de plicht tot in/overtroeven wordt ontslagen als de slag aan de maat ligt.

De Nederlandse naam is afgeleid van het oude begrip jas, dat staat voor de boer als hoogste troef. (Denk aan de Franse term 'jacques' voor 'boer'.)

Per kaartavond wordt de klaverjasser met de hoogste score beloond met een overwinningsprijsje. Aan het eind van het seizoen regelen we voorafgaand aan de seizoens-prijsuitreiking altijd een goed verzorgd buffet.
De inlegkosten voor het hele kaartseizoen bedragen € 15,00

Contactpersoon:
D.Dannen, Galerij 22, 9675 RN Winschoten, Tel.: 0597 413780
E-mail:leden@societeitharmonie.nl

Camera in de biljartzaal - Sociëteit De Harmonie Winschoten

Camera in de biljartzaal

Sinds kort is er achter in de zaal een camera geïnstalleerd. Deze camera wordt uitsluitend gebruikt voor de controle van het aan en uitzetten van de biljarts 5,6,7,8,9 en 10. Er was wat onzekerheid o... lees verder »

Huismeester: noodkreet - Sociëteit De Harmonie Winschoten

Huismeester: noodkreet

De Sociëteit is al enige tijd op zoek naar een nieuwe huismeester. Die zoektocht is al een tijd gaande, maar toe nu toe met beperkt succes. Dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers kan de ... lees verder »