Het Coronavirus (COVID-19)

Het Coronavirus (COVID-19) Sociëteit De Harmonie Winschoten

Gezien de opmars van het Coronavirus heeft het bestuur, op last van de minister van Medische Zorg, de maatregel moeten nemen Sociëteit De Harmonie te sluiten. De tekst die de minister hiervoor gebruikte, voor heel Nederland, is de volgende: “Alle eet- en drinkgelegenheden in Nederland moeten hun deuren sluiten. Ook sport- en fitnessclubs, sauna’s, seksclubs gaan dicht. De sluiting duurt in ieder geval tot en met 6 april. We vragen alle Nederlanders bovendien om waar mogelijk gepaste afstand van elkaar te bewaren, ook bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. U moet als richtlijn 1,5 meter afstand hanteren”

Het bestuur wil u ook het volgende advies meegeven:
“Voor kwetsbare personen (ouderen en personen met verminderde weerstand) geldt: vermijd grote gezelschappen en openbaar vervoer. In het algemeen worden mensen dringend verzocht om bezoek aan kwetsbare personen te beperken.”
Vanaf vandaag, 19 maart, worden zelfs alle verpleeg- en verzorgingstehuizen gesloten voor bezoekers en worden er ook geen festiviteiten meer gehouden voor de inwonende ouderen.

De aanpak van het Coronavirus kan steeds in een nieuwe fase terecht komen. We wachten nauwgezet de ontwikkelingen af en wellicht blijft Sociëteit De Harmonie langer dicht! Alle leden krijgen hierover van het bestuur meteen de geldende informatie in een communicatievorm die voor iedereen passend is!

Tot slot: blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn en/of koorts. Mijd sociaal contact. Bel pas met de huisarts als de klachten verergeren.

Namens het bestuur.

De eerstvolgende bestuursvergadering is op 30 maart 2020. Heeft U onderwerpen die om aandacht vragen? Geef die dan door aan Harry Jansema. Dat kan ook via de website. Klik daarvoor op de volgende l... lees verder »